La Casa Taulé acollirà un centre d’art per a joves amb necessitats especials

L’espai també impartirà xerrades i formació a professionals i famílies

La Casa Taulé de Sabadell, que fins al 2018 va acollir la històrica Alliance Française de la ciutat, tornarà a estar activa i plena de vida. Després d’unes complexes obres de remodelació d’aquest edifici modernista protegit, el proper octubre acollirà l’Arteneu, un centre d’activitats d’art adreçat a infants i joves, d’entre 5 i 18 anys, amb necessitats educatives especials. L’oferta serà de dilluns a divendres en horari de tarda, després de la sortida escolar.

L’espai, al carrer Sant Joan 35, comptarà amb un equip de professionals acreditats i amb molta experiència que han dissenyat tallers i activitats específiques de música, dansa, teatre i expressió plàstica, fora de l’horari escolar, per a “millorar les oportunitats i qualitat de vida del jovent i de les seves famílies i acompanyar-los en les diferents dificultats que presenten en l’aprenentatge i les relacions socials”, detallen els directors d’Arteneu, el sociòleg Eloi Moya i l’enginyera de telecomunicacions, Anna Fernàndez.

El projecte vol tractar “de forma holística” les persones amb necessitats especials (TDA, TEA, FIL-Funcionament Intel·lectual Límit). “Per aquest motiu seguirem un model de creixement a partir de les necessitats que vagin sorgint i demandant, aconseguint així el màxim d’eficiència en el servei”, destaca aquesta parella d’emprenedors sabadellencs que porta més d’un any treballant-hi. 

També hi haurà una Ludoteca

Amb la incorporació d’un ascensor per facilitar-ne la mobilitat reduïda i aules més accessibles que les que hi havia abans, l’Arteneu comptarà amb una ludoteca amb espais amb activitats dirigides com a complement lúdic i distès, als tallers de música, dansa, teatre o manualitats.

Entre d’altres, la ludoteca incorporarà una biblioteca, amb sala de lectura i sessió de contes, una sala de jocs, una sala de tecnologia (amb tauletes, Wii, etc.) i una musicoteca/filmoteca. El centre també està preparat per a oferir xerrades informatives, grups de treball i tallers per a les famílies, així com formació per a professionals i per a pares i mares d’infants amb diversitat funcional.

Amb la remodelació, també s’ha tingut en compte la cuina que tenia l’Alliance. Per tant, l’equip directiu apunta que “hi haurà una cafeteria que fomentarà un menjar saludable i de proximitat”, amb la possibilitat, més endavant, “d’oferir un espai de pràctiques per a l’alumnat de PFI d’Hostaleria d’escoles com Xaloc”, per exemple. També s’han previst activitats socials fora del centre, sortides al cinema, visites a una granja on es poden tenir cura dels animals, sortides de cap de setmana, etc. L’Arteneu vol ser un espai d’acollida a les diversitats educatives i molt integral. Per exemple, el servei de neteja està previst a càrrec de CIPO, un centre especial de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Notícia publicada a www.petitsabadell.cat

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Arteneu a la Casa Taulè de Sabadell