Qui som?

Què és Arteneu?

Arteneu és un espai actiu i creatiu per a infants i joves amb necessitats educatives especials a Sabadell.

Des d’Arteneu volem utilitzar l’art i les seves diferents expressions per generar un canvi en el desenvolupament integral de la persona. Al llarg de la història de la humanitat, l’art s’ha utilitzat en molts àmbits a nivell social, emocional i educatiu, per integrar i per inspirar.

Arteneu és un espai de comprensió, estima i on es pugui treure el millor de cadascú.

Equip

L’equip d’Arteneu està format per professionals especialistes amb experiència contrastada treballant amb infants i adolescents.

Coordinació

Aïnhoa Lladó

Nascuda a Sabadell, està especialitzada en relacions públiques i gestió comercial i màrqueting. Té una experiència dilatada en tasques de gestió i organització en diferents àmbits, com el de l’educació, la salut i la formació artística, gràcies al seu pas per entitats del sector públic i privat.

Especialistes

Mar Sánchez

Especialista en educació visual i plàstica des de fa 25 anys a diferents escoles de Sabadell com Nostra LLar, la Trama i al Joanot Alisanda, entre d’altres.

Estudià disseny Gràfic i Fotografia, a l’Escola Illa i Direcció i Obres d’Interior a l’Escola Municipal d’art i disseny de Terrassa, EMAT.

Realitzà diferents cursos d’Art i Plàstica al Palau Macaya, a l’Aula d’Art de Vinci, al Laboratori de les Arts i al Caixa Fòrum. 

És titulada com a monitora del lleure per la Fundació Pere Tarrés.

Roser Prat

Professora de dansa a infants, joves i adults a l’Escola de Dansa BOTS, on també s’hi ha format des de petita. De més gran ha estudiat dansa a diferents escoles de Barcelona com Àrea, Varium, el Magatzem i Carles Ibàñez.

És estudiant de quart d’Educació Primària i durant anys ha sigut monitora del Grup d’Esplai Xivarri. Titulada com a monitora de lleure per l’Aula Esplai del Vallès.

Ha participat com a ballarina en diferents espectacles de la ciutat, a la Faràndula i al Teatre del Sol.

Susanna Ribó

Des de fa més de  25 anys la seva dedicació i trajectòria professional  ha estat lligada i vinculada al món de la dansa, com a ballarina i educadora.

Ha impartit cursos a Barcelona (David Campos, Institut del Teatre), a Sabadell (Belem Guitart, Escola de Dansa BOTS – Montse Argemí), a Alemanya (Pina Bausch) i a Girona (Escola de dansa Adaggio – Certificat Pedagogia de la Dansa).

Ha realitzat cursos sobre el TEA, Introducció de l’Espectre Autisme, a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona. I va impartir classes al Centre Igain de Barcelona amb nens i nenes TEA i necessitats especials, per a la millora de certs aspectes com la coordinació, socialització, autonomia i tranquil·litat.

Miquel Moya

El Miquel ha estudiat al Conservatori del Liceu de Barcelona i actualment col·labora activament amb el projecte ARTransforma.

Ariadna Ventura

És llicenciada en art dramàtic per l’Institut del Teatre en l’especialitat de text. És monitora de lleure i va cursar el grau elemental de música a l’Escola Municipal de Música de Sabadell. Ha realitzat col·laboracions artístiques amb l’Ajuntament de Sabadell, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, el grup de Cambra Arcattia, la Companyia de Teatre El Vapor i l’espai F.O.C. Ha treballat com a docent impartint classes de teatre a l’escola Nostra Llar, l’escola la Trama i a l’associació ANDI.

Paqui Garcia

Formada en Magisteri d’Educació Infantil, de Primària, de Pedagogia Terapèutica i facilitadora Disciplina Positiva en organitzacions, dedicada fa més de 25 anys al món de    l’Educació. Actualment, directora de dues llars d’infants Públiques Municipals de Barberà del Vallès.  Una de les meves prioritats és la formació com a eina  d’aprenentatge, tant personal com professional, amb una mirada amable i de respecte cap a les altres persones. Una mirada on l’error és concebut com una Font d’aprenentatge, per anar creixent amb harmonia en el nostre camí.

Monitors Ludoteca

Laia Campanera

Estudià la carrera de Pedagogia i posteriorment realitzà un màster en Psicopedagogia, per a poder-se apropar més al món de les necessitats educatives especials. Col·labora amb diferents centres educatius i fundacions socials, en l’àmbit de l’educació especial i també en entorns de risc d’exclusió social.

Judit Elias

Està cursant els estudis superiors de Direcció Hotelera a la facultat de turisme de l’UAB. Ha estat voluntària a la Creu Roja, ajudant en el repartiment de menjar i subministres a famílies desafavorides. El seu pas per l’Esplai La Teranyina, li ha permès aprendre molts valors. És una apassionada per la dansa.

Marina Blancafort

Ha finalitzat el grau en psicologia, especialitzan-se en l’àmbit educatiu. Continua formant-se. Té experiència amb infants amb i sense necessitats especials en l’entorn escolar i del lleure.

Casa Taulé

Arteneu s’ubica a la casa Taulé, una casa modernista al carrer de Sant Joan 35 de Sabadell.

La Casa Taulé és una obra històrica de Sabadell protegida com a Bé Cultural d’Interès Local que va ser dissenyada el 1902 per l’arquitecte modernista Enric Fatjó i Torras. Va ser la casa pairal d’Antoni Taulé i Soley. En les darreres dècades fou la seu de l’Escola Miralles-La Salut i, més recentment, de l’Alliance Française a Sabadell.

L’edifici de la Casa Taulé conté un pati interior, i diferents exemples de rajola decorativa i de ferro forjat. Al pati, s’hi pot veure una decoració mural amb les quatre estacions realitzada per Ricard Marlet, l’any 1941.

La Casa Taulé ha estat un centre cultural de la ciutat de Sabadell i, durant els anys que va acollir l’Alliance Française, va ser el punt de trobada per a la presentació de llibres, la mostra d’exposicions i altres actes que la van situar com un referent en l’àmbit de la ciutat i amb forts vincles amb altres ciutats i cultures europees.

Arteneu recull el llegat històric i cultural que ha representat la Casa Taulé, i li dóna continuïtat dins el marc de l’educació dels infants i els joves a través de l’art. La cultura torna a ser present en aquest lloc tan emblemàtic.